SAP Vienna

Wien
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna
Foto © Paul Ott
SAP Vienna - Erdgeschoß
Zeichnung © INNOCAD architecture
SAP Vienna - OG 1
Zeichnung © INNOCAD architecture
SAP Vienna - OG 6
Zeichnung © INNOCAD architecture
SAP Vienna - Schematische Raumaufteilung
Zeichnung © INNOCAD architecture
SAP Vienna - OG 8
Zeichnung © INNOCAD architecture
Architekten
INNOCAD
Standort
Wien
Jahr
2019
Stockwerke
5–20 Stockwerke

The strategic design of SAP’s Vienna office is a creative push towards a healthier working environment, both physically and psychologically, as density and structure are eased by reflection on the organic and the use of natural objects. Since plants aren’t often incorporated into tech firm office architecture, the design looks to establish a “Central Park” in order to defy this notion. The park is a democratic offering, making itself available to everyone at all times and providing a variety of amenities. Meeting and thinking rooms, lounges, kitchen areas, and coffee bars are just a few of the functional offerings in the park. Just steps away from every work station, it offers an open alternative to the density and ordered grid of individual desk stations along the exterior walls of the office. The space also encourages employees to periodically detach from their singular workstations in favor of more collaboration, as seclusion can be common amongst tech employees. A communal room dedicated to the office’s Viennese context and a cafeteria open to visitors from other companies also favor conversation over separation. Focus rooms spaced periodically throughout the open workplace zones allow manageable group sizes the chance to converse. Overall, there is a distinct focus on a healthier working environment through biophilic interventions, as well as the encouragement of collaboration with a multitude of communal spaces.

Dazugehörige Projekte

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazin

Andere Projekte von INNOCAD

House of Many Houses
Graz
C&P Corporate Headquarter
Graz
C34
Graz
HQ Volksbank Südtirol
Bozen, Italien
PH New York
New York City, USA