British Council Austria

Wien
Foto © Gerald Zugmann
Foto © Gerald Zugmann
Foto © Gerald Zugmann
Foto © Gerald Zugmann
Foto © Gerald Zugmann
Architetti
Berger+Parkkinen Architekten
Indirizzo
Siebensterngasse 21, 1070 Wien
Anno
2004
Cliente
British Council Austria

The building consists of two volumes, linked together by a glazed atrium. The ground floor is designed as transparent zone that opens up to the campus. It contains a multipurpose lecture hall on the west side which can be divided into three auditoriums or functions as one audimax. On the eastside there is a lounge for studying and communication that creates a view towards the campus, as well as a meeting room and secondary functions. The foyer situated in between the two volumes extends to the first floor.

Sculpted staircases follow along the bended glazed façades. Lecture halls and the different departments with their laboratories and offices are located in the upper floors.

Progetti collegati

  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG
  • Golf-Park Aarau West
    Husistein & Partner AG

Rivista

Altri progetti di Berger+Parkkinen Architekten

Paracelsus Medizinische Privatuniversität
Salzburg
Wien Holding Arena in Neu Marx
Wien
Holzwohnbau Seestadt Aspern
Wien
Wohnprojekt Der Rosenhügel
Wien
Residenz des Norwegischen Botschafters
Wien