British Council Austria

Wien
写真 © Gerald Zugmann
写真 © Gerald Zugmann
写真 © Gerald Zugmann
写真 © Gerald Zugmann
写真 © Gerald Zugmann
建築家
Berger+Parkkinen Architekten
住所
Siebensterngasse 21, 1070 Wien
2004
クライエント
British Council Austria

The building consists of two volumes, linked together by a glazed atrium. The ground floor is designed as transparent zone that opens up to the campus. It contains a multipurpose lecture hall on the west side which can be divided into three auditoriums or functions as one audimax. On the eastside there is a lounge for studying and communication that creates a view towards the campus, as well as a meeting room and secondary functions. The foyer situated in between the two volumes extends to the first floor.

Sculpted staircases follow along the bended glazed façades. Lecture halls and the different departments with their laboratories and offices are located in the upper floors.

関連したプロジェクト

  • イソップ 新宿店
    二俣公一/ケース・リアル, 二俣スタジオ
  • Gallery COMMON
    二俣公一/ケース・リアル, 二俣スタジオ
  • 海のレストラン
    二俣公一/ケース・リアル, 二俣スタジオ
  • ヴァレリーオブジェクツのためのカトラリー
    二俣公一/ケース・リアル, 二俣スタジオ
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Magazine

Berger+Parkkinen Architekten によるその他のプロジェクト

Paracelsus Medizinische Privatuniversität
Salzburg
Wien Holding Arena in Neu Marx
Wien
Holzwohnbau Seestadt Aspern
Wien
Wohnprojekt Der Rosenhügel
Wien
Residenz des Norwegischen Botschafters
Wien