British Council Austria

Vienna
Photo © Gerald Zugmann
Photo © Gerald Zugmann
Photo © Gerald Zugmann
Photo © Gerald Zugmann
Photo © Gerald Zugmann
Architects
Berger+Parkkinen Architekten
Address
Siebensterngasse 21, 1070 Vienna
Year
2004
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories
Client
British Council Austria

The architectural concept for the conversion of a former branch bank into the new info centre of the British Council in Vienna is based on the creation of open, translucent space and a flexible ground plan. Depth is apparent even from the street outside, where one can view the entire space as far as the garden on the other side of the building. An impressive, generous and varied atmosphere was achieved by lining up different zones.



As a continuous element, a main path leads through the four zones of the info centre. Right at the beginning, the Virtual Zone offers Internet access via six terminals. Here the visitors can get quick information without having to contact the crew of the info centre. The reception serves as a passage to the next zone. In the Lifestyle Zone - the heart of the info centre - the space expands. One finds the library with its comfortable seats inviting to linger. For larger scale events, a multi-purpose-room is at disposal. Adjacent is the Learning Zone - with the possibility to study while overlooking the garden.

Related Projects

  • Lifestyle Finland
    Lien Tran Interior Design
  • The Wellness Loft
    Lien Tran Interior Design
  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO

Magazine

Other Projects by Berger+Parkkinen Architekten

Wien Holding Arena in Neu Marx
Paracelsus Medical University
Salzburg
Wohnprojekt Der Rosenhügel
Wien
Residence of the Norwegian Ambassador
Vienna
Wood Housing Seestadt Aspern
Vienna